Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Nyretransplantation - Nyretilbud

 

Fremgangsmåde ved ”nyretilbud” fra Skejby Sygehus

Med levende donor planlægges tidspunktet for operation. Ellers står pt. på venteliste og forventes at have mobiltelefon, så hurtig indkaldelse kan gennemføres. Patienter indkaldes som 1. og 2. prioritet. En transplantationskandidat bør derfor være forhåndsinformeret om, at første indkaldelse kan ske som 2. prioritet – altså som ”reserve” på tydeligere dansk. Skulle 1. prioriteten vise sig at have kontraindikationer, såsom interkurrent sygdom eller uforligelig match, går nyren til 2. prioriteten. Det sker måske 1 af 5-10 gange. En lille chance er der altså. I de øvrige tilfælde må pt. tage hændelsen som en øvelse. Man kan højest være 2. prioritet 2 gange. Ved indkaldelse 3. gang er man garanteret at være 1. prioritet.

Ved nyretilbud vil bagvagten her i Aalborg blive kontaktet af transplantationscentret, i praksis næsten altid Skejby Sygehus. Som bagvagt gør du nogenlunde således:

Skriv op, hvem du taler med fra Skejby Sygehus (forvagt, bagvagt, navn, evt. søgernr.).

Få pt.s data: navn og CPR.

Find først ud af via elektronisk journal om pt ser ud til at være transplantabel. Sommetider er framelding i forb. med interkurrent sygdom glemt.

Hvis ikke der er kontraindikationer i journalen, kontaktes den potentielle recipient telefonisk, og forespørges om evt. aktuel interkurrent sygdom, eller andet, der kan kontraindicere nyretransplantation.

Hvis pt. har det godt, skal pt. køre direkte til transplantationscentret på Nyremedicinsk Afdeling CS, og ikke som tidl. primær-vurderes på Aalborg UH. Patienten skal faste, mens han/hun venter på operation.

Vi har desværre ikke fælles journal-system med Region Midtjylland, hvorfor de ikke har adgang til journalmateriale på patienter fra Region Nordjylland. Evt journalmateriale kan printes ud og sendes til Skejby. Indtil videre accepteres at det fremsendes i dagtid via sekretær, og indtil da er bagvagten behjælpelig med oplysninger efter behov.

I Skejby skal pt. møde på Afd. CS og transporteres dertil med Taxa. Drejer det sig om andet center, aftales mødested og transportmåde. Plejepersonalet rekvirerer transporten.

APD-patienter anmodes om at medbringe deres ”kort” til HomeChoice.

Pt til nyre-pancreas-transplantation på Rigshospitalet bliver kontaktet direkte af Skejby, der forestår transport og videre kontakt.

Er du er i tvivl om noget, kontakter du bagvagten på transplantationscentret og aftaler nærmere.