Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Pakkeforløb for Malign Melanom på Plastikkirurgisk Afsnit

 

Formål

Sikre at patienter med mistanke om modermærkekræft bliver udredt og behandlet indenfor pakkeforløbets krav.

 

Beskrivelse

På Plastikkirurgisk Afsnit følger vi Sundhedsstyrelsens retningslinjer : pakkeforløb for Modermærkekræft

Pakkeforløbene omfatter forløbet fra begrundet mistanke om kræft gennem udredning, initial behandling og efterforløbet og omfatter nu efter revisionen også specifik rehabilitering og palliation, specifik sygepleje samt håndtering af recidiver. Ligeledes lægges vægt på kommunikation med og inddragelse af patienten samt de pårørende.

Forløbskoordinatorfunktion

Der er tilknyttet en forløbskoordinatorfunktion, som på plastikkirurgisk Afsnit varetages af en sygeplejerske.

Sygeplejerskens hovedfunktion er at fungere som specialist og tovholder for patienter til diagnostik og behandling af Malign Melanom og som henvises til MM-pakkeforløb.

Forløbskoordinatoren skal i samarbejde med forløbslederen medvirke til at, diagnostik og behandling af patienter mistænkt for malignt melanom opstartes indenfor 7 dage. Forløbskoordinatorens skal i samarbejde med de øvrige plastikkirurgiske sygeplejersker modtage henvendelser og henvisninger udefra, besvare og viderebehandle disse i henhold til pakkeforløbet.

Desuden skal sygeplejersken varetage de sygeplejefaglige opgaver på Plastikkirurgisk Afsnit og ambulatorium på lige fod med specialets øvrige sygeplejerske.