Vielse/nødvielse
I forbindelse med en livstruende sygdom, bør patienter der har været samboende med en anden person gennem længere tid og evt. har fælles ejendom og/eller børn, overveje at blive gift eller sikre den efterladte part på enden måde.
Ofte vil parret blive gift på almindelig vis i en kirke eller på et rådhus, men i enkelte tilfælde kan det være aktuelt at parret giftes på sygehuset.
Der findes to typer af kirkelige vielser på sygehuset, begge typer forudsætter, at den ene part er medlem af folkekirken.
• Sygelejevielse: Her er der tid til at indhente den prøvelsesattest der altid skal anvendes ved en borgerlig eller kirkelig vielse i Danmark. Prøvelsesattesten udstedes fra den kommune, hvor en af parterne har bopæl.
• Nødvielse: Her er der ikke tid til at få en prøvelsesattest, idet der vil være risiko for at vielsen, så ikke vil blive gennemført. Nødvielse forudsætter at der udstedes en særlig lægeerklæring – se bilag, hvori det godtgøres at patienten er i stand til at afgive et forpligtende ja ved vielsen.
Bryllup i Afdelingen
Borgmester i hjemkommune, egen præst eller sygehuspræst kontaktes i så god tid som muligt.
For kontaktoplysninger til sygehuspræsterne se Sygehuspræsterne på Aalborg Sygehus.
Til brylluppet kan følgende anskaffes:
• Onkologisk Afdeling giver en buket som tillykke.
Blomster kan bestilles dagen før hos gartneren tlf. 23375 eller 23503 mellem 12.30 og 13.30. Brudeparret skal selv sørge for brudebuket.
• Mad samt service kan bestilles i kantinen, via dette link.
Der kan bestilles til de nærmeste pårørende ex kransekage, varm eller kold mad.
• Øl og sodavand kan rekvireres fra køkkenet. Vin o.l. bedes de pårørende selv medbringe.
• Lysestager kan lånes i skadestuen (nadversæt)
Bilag: Lægeerklæring vedrørende nødvielse