Skoliose Stitched PA-optagelse St.2
(konventionel stue)
Anvendes kun til scolioser hvor patienten kan stå stille i de ca. 20-30 sekunder det tager at eksponerer.
Under optagelsen tages der mellem 2 og 4 billeder alt efter hvor stort et område der skal fremstilles.

| TOD = detektor -objekt-afstand
| 
| 
|
FORBEREDELSE INDEN UNDERSØGELSE På arbejdsskærm vælges der OW skoliose stitched (for wall) Skoliose stativ skal anvendes til undersøgelsen. Anbringes foran buckystativ. (skal ikke røre detektor- der skal lige være plads nok til bevægelse af denne). Optagelsen tages på 3 meter. VEJLEDENDE EKSPONERING: Forprogrammeret protokoller. POSITIONERING & CENTRERING Pt. stående PA i skoliose stativ. Let afstand mellem fødder så pt. står stabilt. Armene langs siden eller støttende til håndtag. Placer centralstålen midt på columna i længderetning(laserkryds). Detektor placering er underordnet, rør og detektor følges ikke. Udblænding til og med trocander i sideblænding. Fuld udblænding op og ned. Mål afstanden fra columna til plexiglas/detektor TOD (detektor -objekt- afstand) og indtast denne på røret (vil ca. ligge mellem 8-14 cm.) Markering af ønskede område (scout) Kip dernæst rør, således at laserkryds(centralstråle) er på niveau med C1= startpunkt 1 Bekræft dette ved at trykke på ”start-position” på røret. Kip herefter rør således at laserkryds (centralstråle) er på niveau med bunden af bækkenet =slutpunkt 2 Bekræft dette ved at trykke på ”end-position” på røret. Hermed defineret længden af det område der undersøges (scout). Klar til eksponering. EKSPONERING Pt. instrueres i at stå stille i de ca. 30 sekunder det tager at eksponerer. Start eksponering med rotation af anode (følg instruks på arbejdsskærm) Tryk herefter eksponeringsknap i bund og hold den indtil alle billederne er taget og røret er tilbage i start position (ca. 30 sek for 4 billeder). (Følg instruks på arbejdsskærm.) BILLEDKRITERIER Fremstilling af columna fra C1 til bunden af bækkenet og fremstilling af trocanter major. Kontroller at stiching er ok. Tryk på dette symbol(rød pil) for at accepterer og billeder sammensættes til ét billede. Markering af hø/ve samt om optagelsen er PA/AP. 
|
Spotmåling stitched AP St.2 (konventionel stue)
Anvendes kun til spotmålinger, hvor patienten kan stå stille i de ca. 20-30 sekunder det tager at eksponerer.
Under optagelsen tages der mellem 2 og 4 billeder alt efter hvor stort et område der skal fremstilles.
Samme fremgangsmåde som ved skoliose.

| 
| På arbejdsskærm vælges OW spotmåling stitched (for wall) Positionering og centring: Billede fra th 12 t.o.m fødder Fremgangsmåde: • Anvend skoliosestativ foran detektor på selve skoliosestativ skal pt placeres på skammel(står under rullebord), placer pt AP. • Placer centralståle Lige over knæ i længderetning(laserkryds). Detektor placering er underordnet , rør/detektor følges ikke ad. • Blænd ud således hele bækken er med. • Mål afstand fra femurknogle til plexiglas(TOD). Indtast denne afstand på rør (TOD) • Kip dernæst rør, således laserkryds er på niveau med startpunkt, og tryk herefter på start-position på røret. • Kip rør, således laserkryds er på niveau med slutpunkt, tryk herefter på end-position på røret.
Start eksponering med rotation af anode (følg instruks på arbejdsskærm) Tryk herefter eksponeringsknap i bund, indtil alle billeder er taget og rør tilbage i start position(Ca 30 sek for 4 billeder). (Følg instruks på arbejdsskærm.) Kontroller at stitching er ok, og marker evt. billedet med hø, ve markering |