Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Mad til patienter med særlige behov

 

Formål

At beskrive hvorledes man bestiller mad til patienter med særlige behov.

 

Definition af begreber

Master Cater system (MCS): Kostprogram hvorigennem der kan bestilles mad fra Hovedkøkkenet

Bestillingsbillede: der hvor man bestiller de enkelte komponenter

Personer med særlige behov: en patient der på grund af kultur, trosretning, allergi eller ernæringsmæssig tilstand har et ændret behov eller ønsker, end hvad der tilbydes til sygehuskost eller normalkost.

Esmiley: internet baseret program, hvori afsnitskøkkenets egenkontrol er beskrevet.

 

Beskrivelse

Når plejepersonalet på sengeafdelingen modtager en patient er det dem, der skal give personalet i afdelingskøkkenet besked om at rekvirere maden.

Maden bestilles via MCS i bestillingsbilledet diæter.

Der kan ved meget specielle behov laves et skema til Hovedkøkkenet i samarbejde med afdelingen eller diætist til den enkelte patient. I disse tilfælde bestilles en skemakost i bestillingsbilledet diæter hvor patientens navn skrives rubrikken kostbemærkning.

Maden bestilles dagen før inden kl. 9.30 i MCS.

Modtager man en patient efter deadline for bestilling, kontaktes Hovedkøkkenet pr. telefon. I øvrigt bestilles der efter forskrifterne i afsnitskøkkenets eEsmiley under kap. 4 ”Revision”.

 

Referencer

Anbefalinger for den danske institutionskost

Afsnitskøkkenets egenkontrolprogram i e-smiley