Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

MR1 skulder protokol 80

 

Coil

DS Shoulder 8

 

Indskrivning

MR-skulder dxt./sin./bilat.

Lejring/centrering

Patienten ligger på ryggen. Skulderen skal placeres godt op mod spolens bagkant. Hvis patienten er for stor, fjern den inderste pude. Armen skal, hvis patienten kan, udadroteres og ligges langs patientens side.

1 Serie

Full body survey

 

2 Serie

Survey i 3 plan planlægges over skulderleddet på serie 1.

 

3 Serie

COR T1TSE planlægges på det aksiale survey, kippes vinkelret med leddet, centrerer i midten, så man har tuberculus majus og scapula med.

På det koronale survey skal akromioklavikulærleddet med og kippes parallelt med leddet. På det sagittale survey kippes der parallelt med humerus.

 

 

Billede 4

4 Serie

COR T2 TSE SPAIR planlæges som serie 3

 

5 Serie

AXT2 SPAIR planlægges på et koronalt survey vinkelret på leddet. Akromioklavikulærleddet skal være med og evt. patologi.

På det aksiale survey skal kassen rettes op (i urets retning) og hele scapula skal være med. På det sagittale survey kippes efter leddet

 

 

Billede 5

6 Serie

SAG T2 Dixon planlægges på et aksialt survey, kippes parallelt med leddet, tuberculus majus skal være med. På det koronale survey kippes der parallelt med leddet og ved det sagittale survey på humerus

 

 

Billede 1

Eventuelt

SAG T2 SPAIR planlægges som serie 6. Køres kun hvis serie 6 ikke har optimal kvalitet.

 

Suppl.

Ved mistanke om tumor eller infektion: Evt. AX T1, COR T2 SPIR, AX FS og COR FS efter i.v. kontrast (skal ordineres af læge).

 

Doseringsskema