Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Oesophagus og cardiacancer – operation for

 

Samarbejdsaftale mellem Mave Tarmkirurgisk Afdeling (A), Thoraxkirurgisk Afdeling (T) samt de tilhørende Anæstesi-afdelinger vedrørende operation for cardia- og oesophagus cancer.

 

Primær operation

Den primære operation foregår på A-leje. Operationen udføres af et fællesteam bestående af en thoraxkirurg og en abdominalkirurg. Et thoraxanæstesi-team forestår anæstesien. A-sygeplejersker assisterer igennem hele operationen.

Postoperativt er patienten en T-patient og overflyttes fra OP til TIA. Patienten forbliver en T-patient under resten af indlæggelsen og overflyttes fra TIA til T’s sengeafdeling. Det postoperative forløb varetages i et samarbejde mellem kirurger fra Afdeling T og A.

 

Re-operation i thorax

Re-operation i thorax foregår på T-leje og udføres af det fælles kirurgiske operationsteam, med T-anæstesi og T OP-sygeplejersker. Patienten indlægges i TIA postoperativt og forbliver T-patient.

 

Re-operation i abdomen

Re-operation i abdomen foregår på A-leje og udføres af det fælles operationsteam med A-anæstesi og A OP-sygeplejersker. Patienten indlægges i TIA postoperativt og forbliver T-patient.

 

Re-operation med både torakal og abdominal adgang

Skal der foretages en kombination af torakal og abdominal adgang opereres på først ledige A- eller T-stue af det fælles operationsteam, med T-anæstesi og de OP-sygeplejersker, som hører til på den ledige stue. Patienten forbliver også i disse situationer T-patient.

 

Kræves der fremlægning af oesophagus på halsen, kan Øre-Næse-Halsafdelingen som hidtil tilkaldes. Patienten er fortsat T-patient.