Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Instruks – Til personalet i Radiologisk Afdeling vedrørende reaktion på intravaskulær kontrast 30 minutter efter undersøgelse

 

Alle patienter, der har fået kontraststof til deres undersøgelse i Radiologisk Afdeling, bliver tilbudt at opholde sig i afdelingen 30 minutter efter undersøgelsen. Dette anbefales i de europæiske retningslinjer udarbejdet af European Society of Urogenital Radiology; ESUR Guidelines, fordi der i sjældne tilfælde kan opstå allergiske reaktioner, så som udslæt eller blærer på huden, hævelse af slimhinderne i halsen mm.

Patienterne får en skrivelse udleveret på undersøgelsesstuen, hvori dette er beskrevet. Plejepersonalet på undersøgelsesstuen noterer på sedlen, hvor længe vi anbefaler patienten at opholde sig i Radiologisk Afdeling. Der står også, at de skal henvende sig til personalet, hvis de føler ubehag eller symptomer på kontrasten. Typisk vil dette være til personalet i receptionerne.

 

Udenfor receptionens åbningstid

Syd: Patienter, der er færdige med deres undersøgelse på Syd, udenfor receptionernes åbningstider, bedes tage plads på ventegangene og tage kontakt til personalet via kaldesnorene.

ASN: Patienter, der er færdige med deres undersøgelse på ASN udenfor receptionernes åbningstider, bedes benytte trådløs dørtelefon beliggende i venteværelset, hvis de har brug for at komme i kontakt med personalet.

Thisted: Patienter, der er færdige med deres undersøgelse, bedes tage plads i venteområdet i akut modtagelsen.

 

Hvis patienter henvender sig til personalet på Syd:

Dagtimer frem til kl.15:00:

Kontakt den læge i afdelingen, der har akuttelefonen i den aktuelle sektion. Se Akut kontakt til Radiogisk Afdeling. Det er op til denne læge at vurdere hvad der efterfølgende skal ske med patienten.

 

Efter kl.15:00:

Kodes forvagt på 621 eller bagvagt på 620. Det er op til denne læge at vurdere hvad der efterfølgende skal ske med patienten.

 

Hvis patienter henvender sig til personalet på ASN:

Dagtimer frem til kl.15:00:

I dagtimerne kontaktes en læge i den aktuelle situation. Det er op til denne læge, at vurdere hvad der efterfølgende skal ske med patienten.

 

Efter kl.15:00:

Kontaktes MAT, mobilt akut team 62950 eller hjertestop 22011.

 

Hvis patienter henvender sig til personalet i Thisted:

Dag tid frem til kl. 1500:

CT Radiolog kontaktes på 50256.

 

Efter kl. 1500:

Medicinsk forvagt 2 kontaktes på 50757.

I svære tilfælde ringes hjertestop på 50112.