Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Sedation af patienter uden medvirken af anæstesiologisk personale - Håndtering af uventet behov for anæstesiologisk assistance


Beskrivelse

Denne instruks skal læses som et supplement til den regionale retningslinje Sedation af patienter uden medvirken af anæstesiologisk personale og omhandler kun situationer hvor der opstår uventet behov for anæstesiologisk personale. Det skal her gøres klart, at der ikke er tale om hjertestop, men om forværring i og usikkerhed i og omkring den planlagte sedation af patienten ved f.eks. skopier. Hvis der er tale om hjertestop følges retningslinjen for hjertestop.

Lægen der udfører proceduren er ansvarlig for, at sedationen gennemføres i overensstemmelse med den regionale retningslinje.

I tilfælde af akut og uventet behov for assistance fra Anæstesien skal afsnittet kontakte den vagthavende sygeplejerske i anæstesien på TLF: 50448.

Der anvendes ISBAR kommunikation, og der informeres om indikation for proceduren, hvilke medikamenter der er anvendt under proceduren, patientens tilstand samt BT, P, SAT og bevidsthedsgrad.

Patienten observeres tæt af tilstedeværende personale indtil anæstesiens ankomst.

Mens man venter på anæstesiens ankomst monitoreres med SAT, BT og puls samt forsynes med Ilt.

Under ingen omstændigheder må patienten være alene efter analgosedative medicin er injiceret.

 

Formål

Formålet med instruksen er at sikre, at patienter, der sederes som led i procedurer uden medvirken af anæstesiologisk personale, behandles sikkert, og at personalet ved hvordan de skal handle ved uventet behov for anæstesiologisk assistance.

 

Referencer

Region Nordjyllands retningslinje: Sedation af patienter uden medvirken af anæstesiologisk personale

Den Danske Kvalitetsmodel for sygehuse 2. version, 1 udgave, Maj 2013, standard 2.10.2.