Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

MR – Særlige omstændigheder

Klaustrofobi: Hvis en patient i metalskemaet har meddelt at lide af klaustrofobi. Afsættes 10 min. ekstra undersøgelsestid.
Her afklares der hvorvidt det vil være muligt at gennemføre undersøgelsen.
Hvis der er behov for afslappende medicin skal dette ordineres af henvisende læge/egen læge. Patienten rådes til at tage medicinen så den når maksimal virkning under scanning.

 

Smerter ved lejring: I vores informationsmateriale opfordrer vi patienter med smerter ved rygleje, til at få noget smertestillende medicin i samråd med henvisende læge.

 

Svært overvægtige patienter: Skanneren har en diameter på 60 cm og giver en begrænsning for at svært overvægtige patienter kan blive skannet. Der må individuelt tages stilling til om det kan lade sig gøre alt afhængig af hvilken undersøgelse der skal laves og hvor stor patienten er.
Ved knæundersøgelse benyttes flexspolen i stedet for
8 inch spolen.

 

Immobile patienter: Det er ikke nogen hindring at være immobil for at kunne blive MR skannet. Vi har en særlig kørestol der kan køres ind til skanneren og i sværere tilfælde kan lejet på skanneren køres ud i forberedelsesrummet, hvor man kan lave forflytning fra seng/ Falck-leje til MR-lejet.
(Se instruks for flytning af MR-lejet)

 

Ledsager til undersøgelsen: Det er muligt at have en ledsager med inde ved skanneren under undersøgelsen. Ledsageren skal spørges om de samme ting som patienten ud fra metalskemaet samt afmontere alle former for metal, smykker og ur. Der tilbydes høreværn eller ørepropper.