Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Prostatacancer, aftaler ved pakkeforløb

 

Formål

Formålet er at beskrive arbejdsgangen, når en patient med nyopdaget prostatacancer er til mikroskopisvar og skal til yderligere undersøgelser med henblik på, om der er metastaser.

 

Definition af begreber

 

Beskrivelse

Når en patient er til mikroskopisvar og får konstateret prostatacancer, skal der som hovedregel foreligge røntgen af thorax samt knogleskintigrafi, før stillingtagen til behandling. I nogle tilfælde vil lægen allerede på det tidspunkt henvise patienten til Aalborg. Undersøgelserne skal dog stadig foretages på samme måde.

Lægen skriver selv henvisningerne. En sygeplejerske kontakter en sekretær med henblik på bestilling af tiden til knogleskintigrafi. Sekretæren ringer til Nuklearmedicinsk Afdeling i Aalborg på tlf. 99 22 31 38 og booker en tid, alt imens patienten går på Billeddiagnostisk Afdeling og får taget røntgen af thorax.

Tidspunktet for knogleskintigrafi påføres den dertil egnede patientinformation og der bookes evt. tid til svar her ca. 6 hverdage efter skintigrafien med mindre patienten skal have svar i Aalborg.

Patienten henvender sig hos sekretæren efter røntgen af thorax er taget og tiden/tiderne udleveres til patienten.

 

Referencer