Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Brugervejledning – CT – 3D model af aorta

 

Når der er skannet aorta på børn med henblik på medfødte vaskulære anomalier, såsom vaskulær ring, skal der laves en 3D figur af aorta.

Log på GE AW Server eller brug skanneren. Find den aktuelle patient. Vælg serien med de tyndeste snit (0,625 mm soft) og marker denne. Load billederne ind i Reformat/Omformater på scanneren og på AW Serveren i 3D Viewer og derefter i Reformat/Omformater, evt. direkte i Reformat/Omformater.

 

Se foto nedenfor:

Start med de 3 røde bobler. Svar YES på vinduet, der kommer op: Do you want to clear the upper left viewport before you grow the structure of interest?

Vælg VR i øverste venstre kvadrant, grøn boble, så der kommer til at stå 3D.

Du er nu klar til at farvelægge aorta. Dette gøres ved klik på det aktuelle sted, og holde musetasten nede.

Det kan være svært at se de små strukturer, men man kan zoom ind på billederne med klik på de røde tal efter DFOV, se gul boble.

Programmet farvelægger efter HU værdier og kan komme til at tage for meget anatomi med, f.eks. hjertet eller hvis aorta ligger tæt på columna. Har man behov for at fjerne noget, så skift til Remove/fjern, se pink boble.

 

Picture 1

 

Husk at holde øje med alle 3 planer, når du farvelægger figuren.

Når du er tilfreds med resultatet markeres øverste venstre kvadrat og der vælges Film/Save og Batch, se de 2 røde bobler. Vælg 30 billeder og klik Preview/Foreløbig/Eksempel. Vælg OK, og døb serien ”Aorta rotation 3D”.

 

Picture 2

 

Luk fanen og send serien i PACS fra Browseren ved at højreklikke på serien.

Send til.

PACS.

Tjek evt. i PACS om serien er modtaget.