Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Nuklearmedicinske undersøgelser

I børnemodtagelsen, venflonanlæggelse og vurdering af behov for sedation.

 

Beskrivelse

Praktiske forhold og udførelse af nuklearmedicinske undersøgelser varetages i et samarbejde mellem Nuklearmedicinsk afdeling, ASS, Anæstesiafdelingen ASS og ASN samt Børneafdelingen

Sekretariatet Klinisk Nuklearmedicinsk Afdeling orienterer Børnemodtagelsen, ASN om behov for venflonanlæggelse mhp. registrering i Børnemodtagelsen.

Alle børn i alderen 0-5 år møder fastende i Børnemodtagelsen, ASN, dels for at få anlagt venflon inden undersøgelse på Nuklearmedicinsk Afdeling, dels til vurdering af behov for sedation under undersøgelsen.

Det fremgår i indkaldelsen til undersøgelsen at det er muligt at parkere på ”akut-parkeringspladserne” ved Børnemodtagelsen og at parkeringstilladelse skal hentes i Børnemodtagelsen.

 

Venflon anlæggelse

De fleste nuklearmedicinske undersøgelser forudsætter intravenøs adgang. Ved enkelte undersøgelser er der krav til venflons dimensioner, da det skal anvendes til blodprøvetagning under den nuklearmedicinske undersøgelse. Krav til venflons størrelse fremgår af Undersøgelsesskema (se nederst på siden) Planlægning af børneundersøgelser på Nuklearmedicinsk Afdeling, - booking, venflon, anæstesi.

 

Pædiatrisk forvagt anlægger venflon. Ved to mislykkede forsøg kan børneanæstesilæge bedes om assistance. Ved små børn kan neonatalbagvagten også kontaktes.

 

Vurdering af behov for sedation

Eventuel sedation under de nuklearmedicinske undersøgelser varetages i et samarbejde mellem Nuklearmedicinsk afdeling og anæstesiafdelingen Aalborg Universitetshospital.

Det er nødvendigt at barnet kan ligge stille/kooperere til længerevarende nuklearmedicinske undersøgelser, hvorfor sedation med Dormicum eller undtagelsesvis anæstesi kan være nødvendig.

Varighed af undersøgelsen og behov for at ligge stille/kooperere fremgår af Undersøgelsesskema:

Planlægning af børneundersøgelser på Nuklearmedicinsk Afdeling, - booking, venflon, anæstesi.

 

I børnemodtagelsen tages stilling til eventuelt behov for sedation og eventuelle kontraindikationer. Sygeplejersken i Børnemodtagelsen printer ”Vurderingsskema” (se bilag) som udfyldes af pædiatrisk forvagt. Forældrene medgives skemaet til Nuklearmedicinsk Afdeling.

 

Målgruppe – modtagelse

Børn som skal have lagt venflon og vurderes ift. sedation i Børnemodtagelsen, og herefter videre til undersøgelse på Klinisk Nuklearmedicinsk afdeling.

Formål

At den planlagte undersøgelse gennemføres.

Referencer

 

Planlægning af børneundersøgelser på Nuklearmedicinsk Afdeling, - booking, venflon, anæstesi.