Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Procedure ved systemændring/opdatering af LIS-system i Klinisk Mikrobiologisk afdeling

 

Baggrund

Kompleksiteten med de mange forskellige IT systemer som findes på Aalborg Universitetshospital gør at der ved systemopdateringer (servicevinduer) skal være en velbeskrevet procedure som beskriver kommunikationsvejene i forbindelse med opdateringen. Der er ofte mindst tre parter involveret Koncern IT, leverandøren af LIS systemet samt Klinisk Mikrobiologisk afdelingen. Dette er bl.a. for at sikre at opdateringer, ikke kolliderer med andre opdateringer samt sikre at opdateringen er kvalitetssikret.

 

Procedure

  1. 1. Klinisk Mikrobiologi afdeling (KMA) aftaler en dato for systemopdatering med leverandøren. Datoen skal kvalificeres, således at den passer med et officielt servicevindue fra Koncern IT (2. og 4. onsdag i hver måned, undtaget juli mdr.)

 

  1. 2. Systemopdateringen skal varslesmed 30 dage, dog kan der i særlige akutte tilfælde aftales noget andet.

 

  1. 3. Leverandøren udfylder et Change skema, som sendes til KMA´s IT-bioanalytiker og Afsnitsledende bioanalytiker for afsnit A.

 

  1. 4. Når det udfyldte skema er godkendt af KMA, sendes dette til IT support (itsupport@rn.dk)

 

  1. 5. Hvis vores opdatering kolliderer med en anden opdatering eller af andre årsager ikke kan gennemføres, skal Koncern IT give besked til KMA. De ansvarlige i KMA er IT-bioanalytiker og Afsnitsledende bioanalytiker for afsnit A.

 

  1. 6. Koncern IT sender besked via Outlook til alle bruger, at der er systemarbejde på KMA´s LIS system, når systemopdatering´s datoen nærmer sig.