Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Brugervejledning - CT - VEO

 

VEO er en rekonstruktionsalgoritme der fjerner ekstremt meget støj fra CT billeder, og som derfor gør det muligt at spare rigtig meget i stråledosis. VEO processen drives af en stor computer, som er koblet op til CT skanneren på Nord, derfor er det kun undersøgelser udført på denne skanner, der har denne rekonstruktionsmulighed.

 

Protokolvalg

Ved undersøgelse af unge under 30 år, og patienter over 90 kg, vælges en VEO protokol, hvis der findes en protokol til indikationen. Vær obs. på, at VEO rekonstruktionen først er klar 45 min efter ”End Exam”, så det kan ikke anbefales at bruge VEO efter kl.14:00.

På alle børneprotokoller, hvor det er muligt at lave VEO, er rekonstruktionen allerede slået til selv om det ikke kan læses ud fra protokolnavnet.

 

Skanning med VEO

Udføres som vanligt, da VEO bare er en rekonstruktion.

 

Manuelle rekonstruktioner

Beregningerne til VEO rekonstruktionen varer ca. 45 min, og resulterer i en serie aksiale billeder på 0,625 mm. Der kan ikke automatisk dannes SAG og COR serier fra VEO rekonstruktionen, derfor skal personalet selv lave dem i Reformat.

 

VEO Recon Step-by-Step

Rekonstruktionerne er klar når der lyser hvidt omkring denne knap, nederst på venstre skærm:

VEO hvid ramme.PNG

 

Klik på Veo Recon for at se hvilken undersøgelse der er klar. Der ses en liste med Patient ID og Exam nummer. Aflæs og find derefter den færdige VEO serie i Browseren på højre skærm.

IMAG0310

Åben serien i Reformat og lav de ønskede rekonstruktioner, typisk AX, SAG og COR i 2 mm. Husk at sende REFMT serierne til PACS (STORE_10…) fra Browseren.

Åben Veo Recon igen og sæt nu flueben, som kvittering for at de manuelle rekonstruktioner er lavet og sendt til PACS.

VEO flueben.PNG

 

AW Server

CT stueansvarlige og CT udviklingsradiograf kan lave SAG, COR og AX rekonstruktioner på AW Serveren.