Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

MR - Cerebrum - Pseudoprogression

Kun på stue 23 og 24

Ax T2

Vinkles efter hårde gane.

 

(Hvis ikke denne sekvens samt scout billederne er nok til at placere spektroet, kan der skannes også i cor eller sag plan, som hjælp til placering)

Ax DWI

Vinkles efter hårde gane

Ax Probe-SI 144 multivokselspektroskopi.

Planlægningsbeskrivelse på skanneren.

 

Planlægges oblique på Ax T2.

Kald neuroradiolog til indlæggelse af spektroen.

Klik i billede så spektroboksen kommer op

Hent ”Grid” i toolbar.

Træk i spektroet til ønsket dækning + en halv mere i hver retning. Der er ikke noget krav om x antal spektro. Det der er vigtigt er, at der er et skeptro med patologisk væv og et med rask væv.

Flyt boksen til ønsket dækning. Det er vigtigt at der ikke er knogle eller CSF med i spektro.Der kan indlægges SAT bånd i flere planer, dæk gerne knogle og væske tæt på spektro.

Hvis der er nekrose i tumor er det vigtigt at spektro med patologisk væv skal ligges i kanten af tumor, ellers er det blot nekrosevæv vi får spektro på.

Billede 1

Her er eksempel med 3 spektroer.

 

Ax Perfusion+GD

Skal køre i én pakke. Fjern nederste snit ved behov. Øverste snit må ikke være i knogle. Start kontrasten efter 10-12 sekunder. Vinkles efter den hårde gane

Ax Stealth+GD

Vinkles ikke. Skal dække hele craniet inkl næse og nakke og 1 cm over hårrødderne. Brug ikke støttepuder ved hovedet, da det er vigtigt med ”normal” hudkontur ved 3D-navigation.

Affotografering:

 

Efter skanning skal de enkelte spektro samt deres placering affotograferes. Se vejledning her: MR - Cerebrum - Multivokselspektroskopi (rn.dk)

 

Billede 3

 

 

Billede 5

Billede 4Billede 2