Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Rammeordination vedrørende fremgangsmåde ved urinvejskatetre for Sygeplejersker i Urologisk Afdeling

 

Beskrivelse

På Urologisk afsnit 9/10 modtages akutte/ambulante patienter med vandladnings- eller kateterproblemer. Mange af disse patienter ses ikke af læge og behandles udelukkende af sygeplejersker/social- og sundhedsassistenter.

Der er udarbejdet rammeordination til sygeplejersker til selvstændigt at vurdere behovet for anlæggelse af blærekateter, vurdering af hvilket kateter, der skal anlægges, skyl på blærekateter, seponering af blærekateter mm. Rammeordinationen er gældende for såvel akutte/ambulante som indlagte patienter.

 

Dokumentation

Ved akutte/ambulante patienter, der ikke bliver set af en læge, skriver sygeplejersken/social- og sundhedsassistenen et notat til journalen. Der beskrives, hvad der er foretaget, eksempelvis, at der er anlagt et kateter, og hvilken type, det er. Der beskrives, hvad der er aftalt for det videre forløb. Det er ikke nødvendigt at dokumentere i de sygeplejefaglige afsnit i EPJ.

Ved indlagte patienter dokumenteres i de sygeplejefaglige relevante afsnit. Ved næstfølgende stuegang noterer lægen i journalen, hvad der er foretaget og indikationen herfor.

Formål

At sikre at sygeplejerskerne, via rammeordinationen, kan iværksætte nødvendig behandling uden forudgående kontakt til lægen.