Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Opbevaring af værdigenstande hos indlagte patienter i Klinik Medicin og Akut - Hobro

Beskrivelse

Vågne og bevidsthedsorienterede patienter er selv ansvarlige for deres værdigenstande, og derfor følger de patienten.

 

Ved større beløb (se definition af begreber) tilbydes opbevaring deraf under indlæggelsen, såfremt det ikke er muligt at sende beløbet med pårørende hjem.

 

Værdigenstande og eventuelle pengebeløb skal optælles af 2 personer, samt patienten og registreres på registreringsark (varenr. 080040 i ILS). Alle underskriver. Derefter lægges det hele i en kuvert, som afleveres i Informationen af en eller to personer i åbningstiden, – Åbningstider. Uden for åbningstiden opbevares værdigenstande i medicinrummet indtil næste morgen, hvor Informationen åbner.

 

Alle sedlerne skal med i Informationen, - de må først deles dernede, når værdier og eventuelle pengebeløb er optalt af informationens personale og papirerne underskrevet. Patienten modtager den gule seddel fra registreringsarket. Den lyserøde seddel beholdes i Informationen, og den hvide seddel kommer til Administrationen, hvor de bogfører, at der er værdigenstande på vedkommende.

 

Det noteres i epj (i udskrivningsplanen), at der er opbevaret værdigenstande i Informationen, så det ses af personalet, inden patienten overflyttes eller udskrives.

 

Plejepersonalet eller patienten afhenter værdigenstandene i Informationen inden udskrivelsen. Husk at medbringe den gule seddel for udlevering af værdigenstande/kontanter.

 

Patienten kvitterer på den gule seddel, når denne modtager værdigenstandene igen.

 

Definition af begreber

Værdigenstande: Kontanter over 500 kr.

 

Formål

Sikre korrekt og sikker opbevaring af patientens værdigenstande.

 

Referencer

Omsorg for den afdøde patient – KLIK HER