Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Operationstyper

Kostvejledning

Osteotomi

  • • Kold/ lunken mad 1. postoperative dag

  • • Blød kost- svarende til at kosten kan moses med en gaffel

  • • 6-8 uger

  • • Næringsrig og alsidig kost

 

 

Knoglegenopbygning

  • • Kold/ lunken mad 1. postoperative dag

  • • Blød og næringsrig kost de første 2-3 dage - undgå at belaste den region, som er berørt i 4-6 uger

  • • Hvis knoglen er meget tynd da blød kost i 4-6 uger

 

 

Sarme

  • • Kold/lunken mad 1. postoperative dag

  • • Blød kost i 14 dage herefter overgang til almindelig kost

  • • Alsidig og næringsrig kost

 

 

Implantat

  • • Kold/lunken mad 1. postoperative dag

  • • Undgå at belaste den region som er berørt

  • • Blød kost i 4-6 uger hvis ikke enkelttands implantat

  • • Alsidig og næringsrig kost

 

Amotio/abutment/

extractioner/Cystectomi

  • • Kold/lunken mad 1. postoperative dag

  • • Blød og næringsrig kost de første 2-3 dage.

  • • Herefter kost efter behov

 

Collumfractur

  • • Kold/ lunken mad 1. postoperative dag

  • • Blød kost 4-6 uger

  • • Rigelig væske

  • • Alsidig og næringsrig kost

 

Maksil-Mandibel fractur

  • • Kold/ lunken mad 1. postoperative dag

  • • Blød kost de første 4-6 uger

  • • Rigelig væske

  • • Alsidig og næringsrig kost

 

Zygomafractur

  • • Kold/lunken mad 1. postoperative dag

  • • Blød og næringsrig kost de første 2-3 dage

  • • Rigelig væske

 

Symphysefraktur

  • • Kold/lunken mad 1. postoperative dag

  • • Blød og næringsrig kost:

2-3 dage hvis fraktur ikke er gennemgående

4-6 uger hvis den tandbærende del er involveret

  • • Rigelig væske

 

Kondylectomi

  • • Kold/lunken mad 1. postoperative dag

  • • Blød mad de første 5 dage af hensyn til såret i munden

  • • Ingen kostrestriktioner i forhold til operationen

  • • Alsidig og næringsrig kost

  • • Elastiktræk i 1-4 uger efter aftale med kirurg