Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Instruks - til personalet i BDA, Hjørring, vedrørende reaktion på intravaskulær kontrast, 30 min. efter undersøgelse

 

Alle patienter, der har fået kontraststof til CT undersøgelse i BDA, bliver tilbudt at opholde sig i afdelingen 30 minutter efter undersøgelsen. Dette anbefales i de europæiske retningslinjer udarbejdet af European Society of Urogenital Radiologi; ESUR Guidelines, fordi der i sjældne tilfælde kan opstå allergiske reaktioner, så som udslæt eller blærer på huden, hævelse af slimhinderne i halsen m.m.

Patienterne får en skriftlig patientinformation udleveret efter undersøgelsen, hvori dette er beskrevet. Det fotograferende personale noterer på sedlen, hvor længe det anbefales patienten at opholde sig på hospitalet. Patienten informeres om at henvende sig i receptionen hvis der opstår ubehag eller allergiske symptomer i løbet af de 30 min.

 

Før kl. 15.00.

En af de læger som er tilknyttet CT i dagtiden kontaktes ved kontrastreaktion, enten direkte eller på tlf. 41253. Det er op til den læge at vurdere hvad der efterfølgende skal ske med patienten.

 

Udenfor receptionens åbningstid

Patienter, der er færdige med undersøgelsen, udenfor receptionens åbningstid, bliver bedt om at tage direkte kontakt til personalet på CT stuen.

 

Efter kl. 15.00.

Personalet på CT stuen kontakter den vagthavende læge i afdelingen ved kontrastreaktion. Det er op til den læge at vurdere hvad der efterfølgende skal ske med patienten. Hvis patienten henvender sig efter den vagthavende læge har fri (kl. 21.30), ringes til Medicinsk mellemvagt på tlf. 40894.


Ved alvorlige symptomer kodes Hjertestop, 111 27.