Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Forløbsregistrering, Ortopædkirurgien

Beskrivelse

Instruksen indeholder overordnet beskrivelse af registrering af forløbslabel indeholdende højresidig og venstresidig diagnose i Ortopædkirurgien på baggrund af Forløbsregistrering i PAS, Region Nordjylland, 12.03.2018.

 

Definition af begreber

Et forløb i Region Nordjylland består af en eller flere kontakter (indlæggelser, ambulante indskrivninger samt akutte ambulante indskrivninger) og/eller henvisninger, som er relaterede til samme sygdomsforløb. Forløbslabel udgør en overskrift for det overordnede sygdomstema for forløbet.

 

Sygdomsforløb defineres fremover som ”sygdomstema”, jf. LPR3 registreringsvejledning version 1.3 maj 2019.

Til forløbselementet skal der fra første indberetning være en forløbslabel, der angiver det overordnede helbredstema klassificeret efter gældende forløbslabel-klassifikation.

 

Målgruppe

Lægesekretærer.

 

Formål

Sygdomsforløb defineres forskelligt på de forskellige matrikler herunder subspecialer, hvor højresidig og venstresidig diagnose registreres under samme forløb eller på to separate forløb.
Der ønskes ensretning af registrering af højresidig og venstresidig diagnose under samme forløbslabel.

 

 

Metode

Registrering af forløb i PAS er beskrevet i instruksen Forløbsregistrering i PAS Region Nordjylland, 12.03.2018.

 

Ortopædkirurgien registrerer højresidig og venstresidig diagnose under samme forløbslabel, da et sygdomsforløb (indeholdende indlæggelse, ambulante indskrivninger eller akutte ambulante indskrivninger) med en bilateral diagnose ses som et sygdomstema.

 

Hvis patienten genhenvises oprettes ny forløbslabel, hvis der er gået mere end 3 til 6 mdr. efter patienten er afsluttet (forløbslabelen oprettes på subspecialeniveau).

 

 

Referencer

LPR-3 Registreringsvejledning version 1.3 maj 2019.