Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Rehabilitering til patienter med atrieflimren, atrieflagren, patienter med endokarditis og patienter behandlet med Implanterbar Cardioverter Defibrillator (ICD) - National klinisk retningslinje

Beskrivelse

National Klinisk Retningslinje for rehabilitering til patienter med atrieflimren, atrieflagren, patienter med endokarditis og patienter behandlet med en Implanterbar Cardioverter Defibrillator (ICD)

 

Retningslinjen kan hentes på sundhedsstyrelsens hjemmeside – hent

 

Obs:

Der er tale om udgivelse af en puljefinansieret NKR, hvor Hjertecentret, Rigshospitalet er afsenderen.

 

Formålet med denne NKR er at beskrive alene non-farmakologiske rehabiliteringsinterventioner som supplerende til den farmakologiske og evt. kirurgiske behandling af patienter med atrieflimren, atrieflagren, patienter med endokarditis og patienter behandlet med en Implanterbar Cardioverter Defibrillator (ICD). Retningslinjen indeholder 15 konkrete anbefalinger inden for udvalgte, velafgrænsede kliniske problemstillinger.

 

Den nationale kliniske retningslinje indeholder beslutningsstøttende anbefalinger, men er ikke handlingsanvisende i forhold til lokal praksis.

 

Vær opmærksom på, at der kan være sygehus- og afsnitsspecifikke retningsgivende dokumenter og instrukser, der angiver jeres lokalt aftalte praksis. Det er altid disse, der skal følges.