Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Ultralydsscanner Hitachi Arietta V70

 

Formål

At sikre, at scanner anvendes efter gældende anvisninger, således at patienter, personale og udstyr ikke lider skade under eller efter anvendelse heraf.

 

Beskrivelse

Hitachi ultralydsscanner anvendes peroperativt til diagnosticering og udredning af cancer, cyster og andet, der ønskes klarhed over peroperativt. Derudover anvendes scanneren ved endoskopisk ultralydsscanning (EUS).

 

Forløb

Præoperativt

Sygeplejersken sikrer sig:

  • • At scanner forefindes og er klar til anvendelse

  • • At prober, operatør måtte ønske at anvende under operation, er klar, og eventuelt har gennemgået sterilisation

 

Peroperativt

Når huddesinfektion er afsluttet, og der er påsat afdækning, kan tilkobling af prober begynde.

Hitachi scanneapparat er usterilt og varetages af sygeplejerske med gulvfunktion.

 

Montering:

Scanner anbringes så tæt som mulig på operationsleje og således, at apparatet, om muligt, står hensigtsmæssigt korrekt i forhold til den forestående scanning.

Usteril Probe

Scannerhovedet på usterile prober belægges med ultralydsgel og anbringes i sterilt overtræk/kamerapose af operationssygeplejerske, i samarbejde med gulvsygeplejerske, steril kamerapose trækkes over den usterile probeledning, og gulvsygeplejerske kan montere stik til scanner i scannerapparat. Operationssygeplejerske anbringer probe på operationslejet.

 

Steril Probe

Steril probe udpakkes sterilt af operationssygeplejerske, og stik til scanner videregives til gulvsygeplejerske, som monterer denne i scannerapparat. Herefter anbringes proben på operationslejet.

 

Tests og tilslutning:

Scannerapparat tilsluttes, og man sikrer sig, at scanneren har registeret den aktuelle probe. Man kan teste proben ved at trykke på freezeknappen * nederst til højre på scannerens tastatur og holde et kompres fugtet i natriumklorid foran scannerhovedet.

Herefter kan scanningen påbegyndes.

 

Postoperativt

Efter endt scanning aktiveres freezeknappen igen.

Scannerapparatet afbrydes, og probe og fjernbetjening afmonteres scannerapparatet. Stik til scanner anbringes usterilt på nederste hylde af operationssygeplejerskes bagbord. Operationssygeplejerske anbringer probe på sterilt bagbord.

 

Se vedhæftet pdf: for brugervejledning.