Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Patienter indlagt med stabilt brud på rygsøjlen på anden afdeling end ortopædki-rurgisk og hvor der ordineres 3 – punkt- korset.

 

Formål:

At beskrive forløbet for bestilling af 3-punkts-korset efter det er ordineret. Lægen ordinerer i journalen og plejepersonalet i det afsnit, hvor patienten er indlagt på, handler på ordinationen.

At sikre, at alle patienter får de instruktioner og hjælpemidler, der er relevante i forbindelse med pådragelsen af et stabilt brud på rygsøjlen og behandlet med 3-punktskorset.

 

Beskrivelse:

Lægens opgave

Ordinationen af 3-punkt- korset kan enten foregå, når patienten er i skadestuen eller på et sengeafsnit. Lægen ordinerer 3-punkts korset, når det er afklaret ved røntgen og eventuel scanning, at bruddet er stabilt. Typisk efter at patientens undersøgelser er konfereret med en ryglæge i Aalborg.

Bagvagten har ansvar for at sikre opfølgning på tilsyn, som kræver dette. Ved vagtskifte har bagvagten ansvar for at orientere sin afløser om relevante forhold, som kræver opfølgning.

Evt. ordinationer fra ortopædkirurgisk bagvagt videregives til relevant sygeplejepersonale i afsnittet både skriftligt og mundtligt

 

 

Plejepersonale/sekretær

Plejepersonalet (sekretær) på det afsnit, hvor patienten er indlagt, sender henvisning til bandagisten samt kontakter den valgte bandagist på telefon for at aftale besøg på afsnittet. (Ortopædkirurgisk afdeling kan være behjælpelig med telefonnumre og procedure).

Bandagisten tilpasser korsettet til patienten, samt instruerer patienten i påsætning af denne.

 

Mobilisering må først ske, når bandagisten har tilpasset 3-punkts korsettet til patienten – hvis ikke andet er ordineret af bagvagten.

 

I enkelte tilfælde kan patienten udskrives og bandagisten kommer i patientens hjem. Dette skal aftales med bandagisten og udskrivende læge.

 

Restriktioner i forbindelse med anvendelse af korset: Stabilt brud på rygsøjlen og ergoterapi

 

Pjece der udleveres til patienten: Sådan gør du, når du har fået et plastkorset