Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Instruks til dokumentation af kliniske fotos i EasyViz

 

Beskrivelse

Denne instruks er en vejledning til at lægge kliniske fotos af f.eks. sår ind i EasyViz.

Dette skal gøre det nemmere at beskrive og dokumentere en klinisk tilstand, som for eksempel udbredelsen eller graden af kritisk iskæmi eller udviklingen i et sår. Det er ikke tiltænkt, at alle sår og iskæmiske ekstremiteter skal dokumenteres med fotos i EasyViz, men kun i de tilfælde, hvor det er svært at beskrive gennem tekst; ved længerevarende sårbehandling, hvor det ikke altid er samme behandler, eller andre særlige tilfælde, hvor det er en fordel at have en visuel dokumentation.

 

Vejledning

De billeder, man ønsker lagt ind i EasyViz sendes som vedhæftede filer til mailadressen: AAS.BILARKSYD@RN.DK

I emnefeltet skrives: Kliniske fotos til EasyViz

Tekst i mailen:- Patientens fulde navn

  - Patientens CPR-nummer

  - Billedtekst (f.eks. Sår højre crus)

  - Dato billedet er taget

 

Hvis billedet er taget med privat telefon, er det nemmest at sende dem fra sin regionsmail via Outlook mail-appen. Har man ikke mail-appen, kan man sende dem fra sin private mail til sin regionsmail og videresende dem derfra. Vælg at billederne skal sendes i fuld størrelse, for at få den bedste billedkvalitet.

Billederne skal slettes fra telefonen efterfølgende, lige som mails med patientoplysningerne skal jf. regionens retningslinjer og GDPR-reglerne.

 

Image1Image2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Målgruppe – modtagelse

Instruksen er skrevet for læger ved Karkirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital, men kan bruges af alle, som ønsker at lægge kliniske fotos ind i EasyViz.

 

Formål

At bedre dokumentationen af kliniske tilstande, som f.eks. sår, så udviklingen og behandlingseffekt objektiviseres uafhængigt af skiftende behandlere.