Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Lejring til hånd/håndled MR1

 

Til både hånd og håndled skal der anvendes adapter og ekstremitetsspole. Lejring til overekstremiteter er i høj grad afhængig af patientens størrelse og mobilitet. Her beskrives forskellige muligheder. Dette er ikke en facitliste, der kan være andre muligheder til lejring og der er frit valg, hvilke lejring, som vælges i samarbejde med pt.

 

Hånd og håndled: Her beskrives 4 muligheder for lejring.

 

Pt. ligger på ryggen med armen over hovedet. Hånden placeres med håndfladen opad, den ønskede anatomi placeres midt i spolen. Spolen skal placeres i isocenteret, hvis spolen kommer for langt ud til siden, mister vi signal. På billedet er det højre hånd og pt skal derfor ligger så langt til venstre som muligt. (selvfølgelig omvendt, hvis det er venstre hånd). Spolen må gerne stå lidt skrå, som på billedet, det gør det muligt for pt. at ligge med let bøjet arm, som gør det nemmere for pt. at ligge stille. Sørg for at spole/arm/skulder/hånd er godt støtte med puder så pt. kan slappe godt af.

 

 

Pt. ligger på maven med armen over hovedet. Hånden placeres med håndfladen nedad, den ønskede anatomi placeres midt i spolen. Spolen skal placeres i isocenteret, hvis spolen kommer for langt ud til siden, mister vi signal. På billedet er det højre hånd og pt skal derfor ligger så langt til venstre som muligt. (selvfølgelig omvendt, hvis det er venstre hånd). Spolen må gerne stå lidt skrå, som på billedet, det gør det muligt for pt. at ligge med let bøjet arm, som gør det nemmere for pt. at ligge stille. Sørg for at spole/arm/skulder/hånd er godt støtte med puder så pt. kan slappe godt af.

 

 

 

 

 

Pt. ligger på siden med armen ned langs siden, med hovedet mod skanneren. Pt. skal ligge så langt ud til siden som muligt. Spolen skal ligge så tæt på isocenter som muligt. Den ønskede anatomi placeres midt i spolen. Afhængig af hvilken anatomi, som skal skannes, placeres hånden forskelligt.

Til hånd: håndfladen nedad eller på siden. (hvad pt. bedst kan)

Til håndled/ 1 finger: hånden på siden (se billede)

Sørg for at spole/arm/skulder/hånd er godt støtte med puder så pt. kan slappe godt af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billede 11

 

Pt. ligger på siden med armen ned langs siden, med fødder mod skanneren. Pt. skal ligge så langt ud til siden som muligt. Spolen skal ligge så tæt på isocenter som muligt. Den ønskede anatomi placeres midt i spolen. Afhængig af hvilken anatomi, som skal skannes, placeres hånden forskelligt.

Til hånd: håndfladen nedad eller på siden. (hvad pt. bedst kan)

Til håndled/ 1 finger: hånden på siden (se billede)

Sørg for at spole/arm/skulder/hånd er godt støtte med puder så pt. kan slappe godt af.

 

 

 

 

 

Billede 12Billede 7