Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Håndtering af prøvesvar, Urologi

Beskrivelse:
Formålet med dokumentet er at give et overblik over hvordan prøvesvar håndteres i Nord EPJ på Urologisk Afdeling.

Målgruppe:
Personer som håndterer og godkender prøvesvar i Nord EPJ.

Når der oprettes rekvisitionen:
Når der rekvireres en prøve/undersøgelse/scanning vælges rekvirerende læge på som godkender person, ved at fremsøge personen navn i søgefeltet.

Særligt for U9 – hvis der rekvireres ikke-akutte undersøgelser, skal ”Godkenderafsnit” ændres til Urol Amb, og der skal påføres rekvirerende læge som godkenderperson.
Når sygeplejerske på sygeplejelinjen sender cytologi til undersøgelse, udfyldes sygeplejersken gruppe: KO, og der anføres ikke en godkenderperson

Billede 1

 

Efter svaret et kommet:
Hvis der påsættes en godkenderperson, vil svaret både findes på afdelingens 'Svar til godkendelse' samt godkenderpersonens personlige liste 'Mine opgaver'. 

Når der er sat godkenderperson på et svar, bør det som udgangspunkt ikke godkendes af andre. 
*Svaret kan, i tilfælde af f.eks. sygdom eller ferie, godkendes af en anden bruger end godkenderperson. Svaret vil herefter forsvinde fra godkenderpersonens 'Mine opgaver'. 

En brugers personlige opgaver kan altid fremsøges af andre via søgefunktion i 'Mine opgaver'. Der kan søges på brugerens navn eller brugernavn.

Billede 2

 

Godkendte svar:
Oplysninger om hvem der har godkendt svaret og hvornår kan findes på svaret både på 'Svar til godkendelse' i organisatorisk kontekst og på rekvisitioner/svar (eller fx biokemi) i Patientkontekst.

 

Billede 3

 

Tildel godkender person på indkomne svar:
Svar, hvor der ikke er hverken godkender person eller gruppe på, skal have dette tildelt, når svaret et kommet. Sekretæren tjekker opgavelisten hver dag og sikre, at der på hver svar står en læge med ansvar for svar.
Svar, hvor der mangler godkenderperson eller gruppe, højreklikkes og vælges rekv. Læge.

Derefter vil opgaven lægge sig i brugerens 'Mine opgaver' og svaret vil stadig kunne ses på ”Svar til godkendelse”.

 

Ansvar for prøvesvar

U10 ”svar til godkendelse” skal tømmes dagligt – bagvagten er ansvarlig herfor

U9 ”svar til godkendelse” skal tømmes dagligt – forvagten er ansvarlig herfor

OBS! På U9 skal der tjekkes alle indbakker dvs. Akut amb, Sammedags OP og Sammedags Amb.

 

For både U9+U10 gælder, at når der rekvireres ikke-akutte undersøgelser, så skal ”Godkenderafsnit” ændres til Urol Amb, og der skal påføres godkenderperson.

 

Lægerne sikrer via makker-ordning håndtering af prøvesvarene rettidigt.

  • • Speciallæger = team opdelt (nyre, blære-prostata, urethraplastik sten/uro osv.) Inden for det enkelte Team træffes aftaler mellem lægerne for den konkrete periode.

  • • HU læger danner team

  • • KBU læger + introlæger danner team

 

Er en læge fraværende mere end 2 dage, har makker i ordningen ansvar for at håndtere svar fra den fraværende kollegaens indbakke som beskrevet i ovenstående *.
Det er den fraværende læges ansvar at aktivere makker-ordningen, og give besked til relevant kollega. Dette gælder ved både sygdom, ferie, kursus eller andet fravær.

Prøvesvaret skal håndteres, som hvis det oprindeligt var tildelt makkeren, dvs. der skal handles og svares.

 

Opgaver med udløbne tidsfrister: 
Hvis opgaver ikke håndteres indenfor den opsatte tidsfrist (2 dage for høj prioritet og 7 dage for normal prioritet) vil disse blive vist på 'Afdelingens opgaver' for den afdeling, hvor opgaven blev oprettet. 
Disse kan fjernes ved at fjerne fluebenet.
Her vil der bl.a. blive vist hvem der har modtaget opgaven samt en dato for, hvornår opgaven er udløbet. De tre udløbne opgaver er udløbet 2 dage efter de er oprettet, da de har høj prioritet. 

Billede 9

 

Visning af godkendte svar:
De godkendte svar vises ikke længere på 'Svar til godkendelse', men der kan via tragten indstilles til at godkendte svar vises. Alt efter hvilket tidsfilter der er valgt, vil man kunne se de tidligere svar og bl.a. hvem der var godkenderperson.   

Billede 3