Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Sletning og flytning af diktater i NordEPJ

Sletning af diktater

Så længe diktatet har status kladde, kan vedkommende, der har lagt diktatet i kladde, slette diktatet.
Når et diktat er lagt klar til afskrivning, er det ikke muligt at slette diktater i NordEPJ.

Når diktatet er lagt til afskrivning, betegnes det som dokumentation og det kan derfor ikke slettes eller redigeres.

Et diktat gemmes på patientens diktatoversigt i 60 dage efter det er markeret som afskrevet. Herefter er det ikke muligt at gendanne diktatet.

Diktater, der ikke skal afskrives

Hvis et diktat ikke skal afskrives kan diktatet fjernes fra oversigten ”Diktater” ved at markere det som afskrevet.

Billede 1

Der bør tilknyttes en kommentar på diktatet omhandlende hvad der er gjort ved diktatet og med hvem dette er aftalt.

Diktater oprettet på en forkert patient

Det er ikke muligt at flytte et diktat fra én patient til en anden.
Der er mulighed for at åbne og aflytte diktatet i ét vindue og samtidig åbne en anden udgave af NordEPJ, hvor diktatet afskrives på den rigtige patient.
Der bør tilknyttes en kommentar på diktatet omhandlende at diktatet er oprettet på en forkert patient, og at det er afskrevet på den rigtige patient.

 

Flytning af diktat til en anden afdeling

Det er muligt at flytte tilknytningen af et diktat til en anden afdeling.
Højreklik på diktatet og vælg ”Skift tilknytning” og så kan diktatet lægges til en anden afdeling.
Billede 3
 

Billede 4