Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Medicinsk steriliserbart låneudstyr

 

Formål

Det er formålet at synliggøre de rutiner vi har i forhold til medicinsk steriliserbart låneudstyr som vi låner eller lejer hos en instrumentleverandør eller hos et andet sygehus. Vi skal sikre os låneudstyret lever op til gældende infektionshygjejniske retningslinjer.

Beskrivelse

Vi kontrollere at der er indgået en låneaftale udarbejdet af sektorledelsen som skal indeholde nogle krav omkring hvem der indgå aftaler med udlånsleverandøren, hvem skal informeres og hvem har ansvaret for modtagekontrol. Hvilke genbehandlingsprocesser kan anvendes og hvordan er forsendelsesmetoden før og efter, samt hvem må rekvirere låneudstyret når aftalen er indgået. Der skal laves en vurdering af udstyret som minimum indeholder funktionalitet og rengørings mulighed. Der skal laves en vurdering af udlånsleverandørens kvalitetssystem som skal omfatte navn på lånesygehus og låneafdeling, dato for forsendelse, modtagelse og anbrud. Der skal medsendes en kopi af sætfortegnelse og pakkeseddelsfortegnelse samt vægtangivelse. Vi skal sikre at der en låneaftale, som indeholder dokumentation omkring modtagelse af låneudstyr, klargøring af udstyr og behandling efter endt brug. Se evt. beskrivelse af kravene i PRI.

I vores afd. er det vores speciale sygeplejersker der bestiller låneudstyr og har ansvaret for låneaftaler i samarbejde med vores ledende overlæger i urologisk- og gynækologisk speciale.

 

Referencer

Retningslinie nr. 12