Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Beskrivelse - Patienter fra Lægevagten

 

Formål:

At beskrive arbejdsgangen for beskrivelse af undersøgelser af patienter henvist fra lægevagten.

Alle patienter under 18 år fra lægevagten skal lavet en præliminær beskrivelse og sendes i skadestuen.

Alle patienter fra lægevagten skal til ortopædkirurgisk vurdering. Der kan opstå behov for præliminær beskrivelse på alle patienter, hvis ortopædkirurg spørger efter den.

 

 

Beskrivelse:

Generelt:

Normalt sendes der kun patienter fra lægevagten som akutte undersøgelser, og vi går ud fra, at der er tale om akutte problemstillinger. Radiologisk forvagt forventes at se undersøgelserne på børn under 18 år og lave en præliminær beskrivelse og stille en diagnose.

 

Henvisning:

Patienten henvises altid med en Edifact henvisning. I meget specielle tilfælde accepteres en udprintet henvisning (lægen har ikke eget ydernummer eller ikke oprettet i vagtsystemet). Edifact skulle gerne sende henvisningerne hvert kvarter. Hvis en patient venter for længe (>1/2 time) skal radiografen kontakte lægevagten og bede om, at få henvisningen gensendt. Når den oprindelige henvisning ankommer, skal denne afvises som dobbelthenvisning. Også de kørende vagtlæger har nu adgang til elektroniske henvisninger.

 

Efter undersøgelsen:

Radiografen påsætter et gult flag på henvisningen på følgende undersøgelser. 

Ru skade/skelet- Børn indtil 18 år (Forvagten har derefter selv ansvaret for at overvåge listen og beskrive undersøgelsen)

Ru thorax – obs pneumothorax (Der SKAL også altid ringes direkte til radiolog/forvagt)

 

Beskrivelse af undersøgelsen:

Beskriver en introduktionslæge eller en uerfaren kursuslæge, skal denne udfærdige en præliminær beskrivelse.