Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Kostvejledningsskema til udrensning

 

ANBEFALES

UNDGÅ

BRØD, MEL OG GRYN.

Daggammelt franskbrød, evt. ristet.

Kryddere, alm. kiks, tvebakker.

Hvedemel, Kartoffelmel, Maizenamel, Rismel.

Kogt alm. pasta (ikke groft) og kogte polerede ris. (Ikke grove)

Mørkt og lyst rugbrød.

Fuldkorns rugbrød og knækbrød.

Kager og Wienerbrød.

Alle andre mel produkter - og gryn/kornsorter.

GRØNTSAGER OG FRISK FRUGT.

Kartoffelmos m/skummemælk

Purerede, siede grønsager (supper)

Frugtsaft, siet Juice.

Max 2 stk. frugt – skrællet.

Fersken og henkogt pære.

Alle rå grønsager, også som pålæg og pynt.

Kogte ikke purerede grønsager.

Mandler og nødder.

Pommes frites, chips og lign.

MÆLK OG MÆLKE

PRODUKTER.

Ylette, Cheasy yoghurt naturel eller siet.

Hytteost, Kvark eller smøreost naturel og mager skæreost.

Skummetmælk og Kærnemælk.

Sød – og letmælk.

Fløde, enhver form også flødeskum.

Ymer og yoghurt naturel.

KØD OG FISK.

Kogt eller dampet magert kalve – og svinekød, kylling og kalkun uden skind.

Kogt eller dampet mager fisk, f.eks. Pighvar Rødspætte, Skrubbe, Søtunge og Torskerogn.

Hakket kød med max. 5-8 % fedt.

Saucer i små mængder.

Alle andre kød – og fiskesorter.

Alle fede, røgede, stærksaltede, krydrede og pandestegte ting f.eks. bøf og medisterpølse, laks, røget makrel og ål.

PÅLÆG OG ÆG.

De tidligere nævnte kød og fiskesorter.

Æg

F.eks. alle mayonaisesalater, fedt kødpålæg (spegepølse, rullepølse og leverpostej).

Mayonaise, remoulade og ristet løg.

FEDTSTOFFER

Minarine.

Smør og margarine skal helst undgås, ellers i små mængder.

Alle andre fedtstoffer.

Alle panerede retter og fede opbagninger.

SUKKERVARER

Sukker efter ønske.

Honning, gele´ og siet marmelade.

Marmelade med frugtstykker eller kerner.

Chokolade.

DRIKKEVARER

Isvand

Mineralvand og sodavand

Æblemost og frugtsaft.

The og bouillon.

Lys øl og light pilsner

Kaffe.

Stærke øl sorter og Spiritus.

DIVERSE

Vingummi

Stærke krydderier.

Kakao.

Lakrids og stærke bolsjer.