| ANBEFALES | UNDGÅ |
BRØD, MEL OG GRYN. | Daggammelt franskbrød, evt. ristet. Kryddere, alm. kiks, tvebakker. Hvedemel, Kartoffelmel, Maizenamel, Rismel. Kogt alm. pasta (ikke groft) og kogte polerede ris. (Ikke grove) | Mørkt og lyst rugbrød. Fuldkorns rugbrød og knækbrød. Kager og Wienerbrød. Alle andre mel produkter - og gryn/kornsorter. |
GRØNTSAGER OG FRISK FRUGT. | Kartoffelmos m/skummemælk Purerede, siede grønsager (supper) Frugtsaft, siet Juice. Max 2 stk. frugt – skrællet. Fersken og henkogt pære. | Alle rå grønsager, også som pålæg og pynt. Kogte ikke purerede grønsager. Mandler og nødder. Pommes frites, chips og lign. |
MÆLK OG MÆLKE PRODUKTER. | Ylette, Cheasy yoghurt naturel eller siet. Hytteost, Kvark eller smøreost naturel og mager skæreost. Skummetmælk og Kærnemælk. | Sød – og letmælk. Fløde, enhver form også flødeskum. Ymer og yoghurt naturel. |
KØD OG FISK. | Kogt eller dampet magert kalve – og svinekød, kylling og kalkun uden skind. Kogt eller dampet mager fisk, f.eks. Pighvar Rødspætte, Skrubbe, Søtunge og Torskerogn. Hakket kød med max. 5-8 % fedt. Saucer i små mængder. | Alle andre kød – og fiskesorter. Alle fede, røgede, stærksaltede, krydrede og pandestegte ting f.eks. bøf og medisterpølse, laks, røget makrel og ål. |
PÅLÆG OG ÆG. | De tidligere nævnte kød og fiskesorter. Æg | F.eks. alle mayonaisesalater, fedt kødpålæg (spegepølse, rullepølse og leverpostej). Mayonaise, remoulade og ristet løg. |
FEDTSTOFFER | Minarine. Smør og margarine skal helst undgås, ellers i små mængder. | Alle andre fedtstoffer. Alle panerede retter og fede opbagninger. |
SUKKERVARER | Sukker efter ønske. Honning, gele´ og siet marmelade. | Marmelade med frugtstykker eller kerner. Chokolade. |
DRIKKEVARER | Isvand Mineralvand og sodavand Æblemost og frugtsaft. The og bouillon. Lys øl og light pilsner | Kaffe. Stærke øl sorter og Spiritus. |
DIVERSE | Vingummi | Stærke krydderier. Kakao. Lakrids og stærke bolsjer. |