Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Multimam kompresser

 

Formål

Instruks i forhold til vejledning og anvendelse af Multi-Mam kompresser til ammende kvinder, med ømme, sårede og revnede brystvorter.

 

Definition af begreber

Multi-Mam er bio-aktive kompresser for intensiv pleje af brystvorter.

Beskrivelse

Indholdsstofferne er: Aloe Barbadensis ekstrakt IndholdsstofGalactoarabinan Polyglucoronic Acid Crosspolymer*, Aqua, Xanthan Gum, Glycerin, Caprylyl Glycol. * 2QR, patented bio-active polysaccharides

Multi-Mam reducerer gener ved amning, såsom revner på brystvorterne, ved at støtte de naturlige helingsprocesser. Det har kølende og lindrende effekt, neutraliserer skadelige bakterier og forhindrer brystbetændelse. Gelen indeholder ingen konserveringsmidler og er naturlig og uskadelig for barnet, hvis det svælges i forbindelse med amning.

I forsøgsperioden på afdelingen i forår/sommer 2013 blev hver behandling med Multi-Mam dokumenteret i forhold til effekt af behandlingen. Der var ingen der havde bivirkninger af behandlingen og hovedparten havde god effekt.

Handlinger

Hav altid i tankerne, at det er naturligt i starten af en amme periode at have ømme brystvorter, hvilket ikke nødvendigvis kræver behandling.

 

 

Har kvinden fået sår og revner på brystvorterne, da afdæk årsagen hertil.

 

Sikre korrekt sutteteknik, da sår og revner ofte skyldes, at barnet ikke har rigtigt fat om brystvorten.

 

Vejlede til vekslende ammestillinger – aflaste brystvorterne.

 

Opfordre kvinden til at lade brystvorterne lufttørre efter amning.

 

Kontrollere om barnet har stramt tungebånd – se instruks om Stramt tungebånd (eventuel henvisning til øre, næse, halslæge).

 

Eventuelt anbefale ammepause med udmalkning 1-2 døgn (håndudmalkning/brystpumpe), hvis det gør for ondt at lægge barnet til.

 

Multi-Mam-behandlingen tilbydes. Forsøgsvis udleveres 2 pakninger plus kopi af indlægsseddel. Hvis kvinden føler, at hun har effekt af behandlingen tilbydes Multi-Mam kompresser til 2 dages behandling. Behandlingen kan forlænges i indlæggelsesperioden. Efterfølgende må kvinden selv bestille Multi-Mam på: www.health-on.dk.

 

Multi-Mam kan evt. klippes i to, afhængig af sårets størrelse, så det passer til moderens brystvorte. Den halvdel der klippes fra kan foldes sammen og lægges tilbage i den lille pose.

 

Kompresset skal sidde i mindst 5 minutter to gange dagligt. Det må gerne blive siddende mellem amningerne og kan med fordel appliceres igen, hvis der stadig er gel på den imprægnerede side.

 

Brug af amme BH holder lettere kompresset på plads.

 

Kompresset skiftes hvis det er urent eller våd af mælk.

 

Hvis der ingen effekt er efter 2 døgn kan man overveje at stoppe behandlingen.

 

Lægen bør kontaktes, hvis symptomerne forværres (mastitis, svamp eller lignende).

  • • Efter udskrivelsen skal kvinden informeres om at kontakte egen læge, hvis symptomerne ikke forsvinder efter max en uges behandling.

 

  • • I forbindelse med flergangsfødende med tidligere sår og revner på brystvorterne kan Multi-Mam anvendes forebyggende

 

Referencer

Multi-Mam Compresses – Evaluation of the relief and treatment of Nipple Pain in Breastfeeding Women, Diana Pasho, march 2013

 

Results of the Microbiological Cultures Nr. 01.136, Annelize Goedbloed, 2012

www.multi-mam.com

 

Indlægsseddelen fra Multi-Mam pakningerne