Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

RIS - Tilbagemelding i RIS til lægekolleger

Denne instruks beskriver detaljeret brugen af personlige konferencespor som middel til tilbagemelding til læge kolleger, ved både ros og kritik.

 

Grundtanken er, at hver læge i afdelingen har et personligt konferencespor, der skal bruges til at kommunikere kommentarer, ris og ros til den enkelte læge, når man ved konference, beskrivelse eller verificering har behov for at give en melding. Man skal så blot lægge den pågældende henvisning til den relevante persons konferencespor, og i note feltet skrive kommentarer mm.

 

Funktionen er gennemført på ovennævnte måde, med det formål at sikre, at en tilbagemelding ikke kommer til at forsinke beskrivelser eller konference.

 

Detaljerne i funktionen beskrives nedenfor:

Hver læge har fået tildelt et personligt konferencespor, som af hensyn til visningen af konferencesporene er kaldt ÅÅÅ og lægens navn. Derved kommer disse spor altid til at stå nederst på konferencelisten. Man kan komme til denne del af listen, ved at taste "Å", når man ønsker at finde de personlige spor.

Når man ved konference, beskrivelse eller verificering ønsker at komme med en kommentar til den beskrivende læge, skal man stå i henvisningsvinduet. Man skriver sine kommentarer i "note" feltet. Derefter klikker man på "handlinger" og vælger "tilføj". Man klikker flueben i feltet for konferencer og skriver #Å# øverst over kolonnen med konferencer, eller scroller ned til bunden af listen, hvor hver enkelt personlige lægekonferencespor står. Klik på den ønskede person og klik "ok", eller dobbeltklik på personens navn.

Derved lægges henvisningen til den pågældendes konferencespor.

Det er den enkelte læge i afdelingens pligt at åbne sit konferencespor mindst et par gange om ugen. Har man en akut eller hastende besked kan man ringe / maile den pågældende og gøre opmærksom på, at der er besked i konferencesporet.. Hvis man skal følge op / læse / spørge, skal man klikke "forberedt". Derved er undersøgelsen stadig på listen, men står som forberedt, hvilket indikerer, at man skal følge op. Har man set, hvad der er at se, skal man klikke "konfereret", så forsvinder henvisningen fra listen

 

Man kan nu afslutte henvisningen, afhængig af, hvad man var i gang med. Derved forsinkes man ikke af tilbagemeldingen. Hvis der er lavet en forkert beskrivelse skal man så ændre denne, eller sende undersøgelsen tilbage til beskrivelse, afhængig af situationen. Men princippet må være, at man afslutter henvisningen med mindst mulig forsinkelse til følge.

 

Actioncard for at lægge kommentarer til en læge:

 1. 1. stå i henvisningsbilledet

 2. 2. skriv kommentarerne o "note" feltet, med underskrift/signatur

 3. 3. Klik på "handlinger"

 4. 4. vælg "tilføj"

 5. 5. Sæt flueben i "konference" feltet, og slet evt. flueben i "beskrivelse" kassen

 6. 6. Scrol ned til enden af listen, eller skriv "Å" over feltet konference

 7. 7. vælg den person, der er tale om.

 8. 8. dobbeltklik eller tryk "OK" for at vælge den pågældende person

 9. 9. afslut det, du var i gang med i forbindelse med henvisningen.

 

 

Actioncard for den enkelte læge:

 • • mindst 2 gange om ugen skal man kontrollere sit konferencespor

 • • Gå ind i "konference" vinduet.

 • • Vælg konference i "profiler"

 • • Gennemse de undersøgelser, der står på listen.

 • • Hvis man skal følge op på undersøgelsen, skal man klikke "forberedt", og undersøgelse står stadig på listen, så den kan ses igen, men er markeret forberedt.

 • • Hvis man har gennemset og er færdig, skal man klikke "konferer", og undersøgelsen er forsvundet fra listen.