Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Ernæringsscreening i Dialysen Thisted

 

Formål

At dialysepatienter bliver risikovurderet ernæringsmæssigt, og der ved behov udarbejdes en ernæringsplan.

 

Definition af begreber

Patientgruppen: Alle patienter med fast tilknytning til afsnittet.

Patientmappe: Cardex

Pixi 2:   Afdelingens guide for dokumentation i CCS

 

Ernæringsmæssig risiko: Omfatter i denne sammenhæng underernæring og svær overvægt.

Primær screening:  Sammenhold af BMI, vægttab og kostindtag.

Sekundær screening:Vurdering af ernæringstilstand og risikovurdering.

Kostregistrering: Registrering af kostindtagelse på en dialysedag og en ikke dialysedag.

 

Beskrivelse

Der bruges et specielt beregningsskema til dialysepatienter, se cardex.
Primær ernæringsscreening foretages hver 3. måned af kontaktsygeplejerskerne. Dokumentation under ”Screeninger” => ”Ernæringsscreening”. Når der laves sekundær screening, skal der udarbejdes en ernæringsplan af diætisten. Dokumentation foretages af diætisten under ”Rådgivning” => ”Diætistnotater”. Kostregistrering foretages vanligt halvårligt samt, hvis der ved primær screening vurderes ernæringsmæssig risiko.
Se
pixi 2 for nærmere dokumentation

Referencer

Sundhedsstyrelsen ”Screening og behandling af patienter i ernæringsmæssig risiko”.

Sundhedsstyrelsen ”Bedre mad til syge. Hvorfor? hvordan?”

Fællesklinikken Thisted, Regionshospital Nordjylland, Region Nordjyllands ernæringsscreening.

 

Bilag

Ernæringsscreening, hæmodialysepatienter.