Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Dokumentering af service på apparatur til klinisk brug

 

Beskrivelse

  • • Ved apparatur med servicekontrakt tegnet mellem en ekstern serviceleverandør og den kliniske afdeling, eller det er den kliniske afdeling, som udfører servicen, er det den kliniske afdeling som er ansvarlig for dokumenteringen af udført service og reparation.

  • • Ved apparatur med servicekontrakt tegnet mellem en ekstern serviceleverandør og teknisk afsnit, eller det er teknisk afsnit som udfører servicen, er det teknisk afsnit som er ansvarlig for dokumenteringen af udført service og reparation. Medusa databasen anvendes til registrering, planlagt service og reparation af apparatur, som udføres eller administreres af teknisk afsnit. Dokumentering for udført service gemmes i Medusa.

Såfremt den kliniske afdeling ønsker dokumentering for udført service, leveres dette af teknisk afsnit.

  • • Alt apparatur til klinisk brug, som er registreret med planlagt vedligehold, skal efter udført planlagt service, mærkes med en label som oplyser om hvornår næste service skal udføres.

 

Definition af begreber

Apparatur til klinisk brug = Tekniske anordninger, der drives af enten strøm eller gas, og som defineres som ”Medicinsk udstyr” i Indenrigs- og sundhedsministeriets bekendtgørelse nr. 1268 af 12. december 2005 om medicinsk udstyr (”Medico-direktiv”) eller opdateringer heraf.

 

Klinisk afdeling = Klinisk center, klinisk afdeling eller klinisk afsnit.

 

Formål

At sikre dokumentation for udført service på apparatur til klinisk brug er tilgængeligt.